Tuutorikirje 2021

ONNEKSI OLKOON!

Onneksi olkoon opiskelupaikasta ja tervetuloa opiskelemaan maantiedettä ja ympäristöpolitiikkaa Itä-Suomen yliopistoon!

Me tuutorit toimimme parhaamme mukaan tukenasi opintojesi alussa, ja meihin saa olla yhteydessä jo ennen orientaatioviikon alkua. Kannattaakin jo ennen opintojen alkua liittyä tuutoriryhmäämme, joka löytyy Facebookista nimellä Maantiede ja ympäristöpolitiikka fuksit 2021 . Laitamme sinne infoa muun muassa syksyn tapahtumista ja muista tärkeistä asioista! Jos sinulla ei ole Facebookia tai ryhmään liittymisessä ilmenee ongelmia, olethan yhteydessä Oonaan (puh. 040 5557866).

Terkuin tuutorit

Emma, Santeri, Petteri, Petra ja Oona


Tuutoriesittelyt


Oona

Moikka!

Mun nimi on Oona ja oon muuttanut tänne Joensuuhun Kouvolan värikkäistä kaupunkimaisemista. Opiskelen nyt toista vuotta yhteiskuntamaantiedettä, ja sivuaineiksi meinaan valita ainakin geoinformatiikkaa, sekä monitieteisiä ympäristöopintoja.

Opiskelu Itä-Suomen yliopistossa ja Tombolossa on ollut ihan parasta, vaikka omat opinnot alkoivatkin viime vuonna vähän poikkeuksellisissa olosuhteissa. Vapaa-aikana valokuvaan, maalailen tauluja ja vietän paljon aikaa kavereiden kanssa. Mut voi varmasti bongata läpi vuoden erilaisista opiskelijatapahtumista ja aurinkoisella säällä saatan eksyä esimerkiksi Jokiasemalle paistattelemaan päivää.

Ehdottomasti parasta Joensuuhun muuttamisessa on mun mielestä ollut yliopisto-opintojen aloittaminen ja uusiin opiskelukavereihin tutustuminen. Se on syksyllä edessä myös teillä uusilla fukseilla, joten haluankin tsempata teitä kaikkia lähtemään avoimin mielin mukaan, sekä ottamaan reippaasti osaa kaikkiin kivoihin tapahtumiin ja ohjelmaan!

Jos tulee mieleen mitä tahansa kysyttävää tai tekee muuten vaan mieli tulla juttelemaan, niin muhun saa yhteyden esimerkiksi sähköpostitse oonatoi@student.uef.fi tai vaikkapa instagramissa @oonatoimela. Syksyllä nähdään! 😊


Petteri

Moro!

Mä oon Petteri ja aloitan toisen vuoden maantieteen ja ympäristöpolitiikan opiskelijana. Oon kotoisin Kirkkonummelta, asuin siellä koko elämäni, kunnes vuosi sitten muutin Joensuuhun opiskelemaan. Pääaineena mulla tulee olemaan maantiede ja sivuaineina ainakin biologia ja pedagogiset opinnot. Musta tulee siis aineenopettaja!

Muutto Joensuuhun oli mulle todella iso muutos, mutta olihan se varmasti yksi parhaista päätöksistä mun elämässä! Vapaa-ajalla tykkään käydä salilla ja harrastaa muutakin urheilua sekä pelailla videopelejä. Ystävien kanssa tulee myös keksittyä kaikenlaista hauskaa tekemistä säännöllisesti. 😊 Tulen aivan varmasti pyörimään eri opiskelijatapahtumissa ja esimerkiksi liikuntavuoroilla, mikäli kaikki menee niin kuin toivomme!

Eka vuosi Joensuussa oli mun mielestä aivan mahtava! Vuosi alkoi suhteellisen normaalisti, joten tutustuin heti ihan parhaisiin tyyppeihin ja päästiin maistamaan hiukan opiskelijaelämää. Parasta Joensuussa elämisessä onkin ollut uudet ihmiset ja heidän kanssaan touhuaminen uudessa jännässä kaupungissa.

Mut voi tavoittaa helposti sähköpostilla pettmikk@student.uef.fi tai Instagramissa @petterimikkola jos tulee mitään kysyttävää liittyen mihin tahansa tulevaan syksyyn mieleen. Pitäkää mukava kesä ja nähdään syksyllä!


Santeri

Hellurei!

Mä oon Santeri ja neljännen vuoden luonnonmaantieen opiskelija Espoosta. Sivuaineina mulla hydrobiologia, biologian aineopinnot, meribiologia ja geoinformatiikka. Meribiologian sivuaineen suoritin Italiassa vaihtovuoden aikana.

Opintojen aikana oon ollut yliopiston tutkimusavustajana Utsjoella jokitutkimuksen parissa, sekä Tombolon hallituksessa vapaa-ajan vastaavana, joten jos tutkimuspuoli tai hallitushommat kiinnostaa ni kysy ihmeessä lisää!

Vapaa-ajalla pelaan Riverball:issa jalkapalloa ja Futsalia ja suosittelenkin jatkamaan vanhoja harrastuksia uudessa kaupungissa jos se on vain mahdollista.

Jos heräs jotain kysyttävää tai haluaa muuten tulla vaan kasuaalisti sanomaan moi, ni mut tavoittaa sähköpostist Santerir@uef.fi tai instasta santerironkainen

Nauttikaa kesästä ja kohta jo nähdään!


Emma

Moi kaikki!

Mun nimi on Emma, ja oon toisen vuoden ympäristöpolitiikan opiskelija. Toistaiseksi sivuaineina mulla on yhteiskuntapolitiikka ja mahdollisesti kauppatieteet. Tänne Joensuuhun eksyin viime vuonna Päijät-Hämeestä.

Omalla vapaa-ajalla vietän paljon aikaa kavereiden kanssa sekä liikun, ja muhun voi toki törmätä myös meidän ainejärjestön Tombolon tapahtumissa. Opiskelu Itä-Suomen yliopistossa on ollut kyllä ihan mahtavaa korona-ajasta huolimatta, ja opiskelussa parasta on ollut uusiin ihmisiin tutustuminen ja kaikenlaiset ainejärjestön tapahtumat. Suosittelenkin teitä fukseja osallistumaan syksyllä erilaisiin tapahtumiin avoimin mielin!

Odotan jo innolla teidän kaikkien näkemistä! Jos herää mitä tahansa kysymyksiä, muhun voi olla yhteydessä sähköpostitse emmasep@student.uef.fi tai vaikka Instagramin kautta @emmaseppanen. Nähdään syksyllä ja tervetuloa Joensuuhun!


Petra

Hei vaan kaikille!

Mun nimi on Petra ja oon muuttanut Joensuuhun Riihimäeltä. Asustelin jo yhden välivuoden Joensuussa, ennen kuin aloitin omat opintoni. Oon toisen vuoden yhteiskuntamaantieteen opiskelija. Sivuaineiksi käyn monitieteisiä ympäristöopintoja ja geoinformatiikkaa. Opinnot ovat yllättäneet minut positiivisesti, ja odotan innolla jo uusia kursseja.

Vapaa-ajalla harrastan ja valmennan muodostelmaluistelua. Talvisin käyn myös laskettelemassa. Vietän paljon aikaa kavereiden kanssa ja tavaksi tulleet viini-illat kavereiden kanssa kuuluvat myös vapaa-aikaani. Olen myös aktiivisesti mukana kaikissa opiskelijatapahtumissa. Toivottavasti saadaan liikuntavuorot taas käyntiin, niin päästäisiin sielläkin liikkumaan!

Parasta opinnoissa on ollut ehdottomasti uudet ystävät ja erilaiset opiskelijatapahtumat. Olen pitänyt paljon Joensuussa asumisesta. Pyrimme järjestämään teille paras mahdollinen fuksisyksy ja uskon, että tulette pitämään yhtä paljon Joensuusta ja yliopisto-opiskelusta kuin minäkin😊

Muhun voi olla yhteydessä kaikissa mieltä askarruttavissa asioissa sähköpostitse petkoski@uef.fi sekä Instagramissa @petraaurora. Viettäkää rentouttava kesä ja nähdään syksyllä!