Fuksiviikot

Fuksiviikoiksi kutsutaan syksyn ensimmäisiä viikkoja, kun uudet opiskelijat aloittavat koulun 1.9. lähtien. Kursseista riippuen vanhempien opiskelijoiden opinnot saattavat alkaa vasta myöhemmin, mutta heidät saattaa nähdä vilaukselta kampuksella jo fuksiviikkojen aikana – tai ainakin viimeistään Tombolon tutustumisbileissä.

Fuksiviikkojen eli orientaatioviikkojen aikana uudet opiskelijat eli fuksit kulkevat pitkälti tuutorien matkassa taikka tutustumassa yliopisto-opiskelun käytäntöihin laitoksemme amanuenssin kanssa. Ensimmäisten viikkojen aikana tulee hyvin paljon uutta tietoa niin yliopisto-opiskelusta, omasta alasta sekä monista muista käytänteistä, joten infoähky on valitettavan todennäköistä. Kannattaakin kantaa mukana jotain muistiinpanovälinettä, jolla saa kirjattua ylös tärkeimmät muistettavat asiat. Älä kuitenkaan murehdi – kukaan ei oleta sinun muistavan kaikkea!

Tuutorit ovat vertaisopiskelijoita, jotka ovat päättäneet lähteä neuvomaan uusia opiskelijoita alkuun yliopistotaipaleella. Tuutorit ovat kokeneet saman kuin sinulla uudella opiskelijalla on edessä – muista siis hyödyntää tilaisuus ja kysyä tuutorilta neuvoja! Tuutoreihin pääset tutustumaan heidän omalta sivultaan.