Illallisjuhla

Tombolo juhlistaa vuosijuhlia muodollisimmissa merkeissä joka viides vuosi. Viimeisintä illallisjuhlaa on juhlittu poikkeuksellisesti syksyllä 2021 koronapandemian aiheuttamien muutoksien takia. Seuraavan kerran illallisjuhla pyritään järjestämään keväällä 2025. Muiden vuosijuhlien tavoin järjestämisvastuu on sillä kertaa vuorossa olevalla kolmannella vuosikurssilla.

Kuva: Klavdia Parkkonen

Vuosijuhlat eli vujut ovat arvokas akateeminen tilaisuus ja ainejärjestömme vuoden kohokohta. Juhlan arvokkuutta on syytä kunnioittaa juhlavalla pukeutumisella sekä asiallisella käytöksellä.

Seremoniamestarit vuosimallia 2021 / Kuva: Klavdia Parkkonen

Iltajuhla alkaa klo 18 alkumaljan nostolla sekä kutsuvieraiden tervehdyksillä. Juhlien kutsuvieraita ovat yhteistyöjärjestöjemme edustajat sekä Historia- ja maantieteiden laitoksen henkilökunta. Tästä juhla jatkuu kolmen ruokalajin illallisella. Alku- ja jälkiruoan nauttimisen voi aloittaa, kun ruoat on tarjoiltu koko pöytäseurueelle. Pääruoan nauttimisen voi aloittaa heti, kun lähimmät vierustoverit ovat myös saaneet ruokansa. Ruokailun lomassa kuullaan toinen toistaan tyylikkäämpiä puheita, yhteislaulua sekä upeita musiikkiesityksiä, joiden aikana on syytä hiljentyä seuraamaan ohjelmaa. Jälkiruoan ja kahvin jälkeen ilta jatkuu jatkojen merkeissä. Ammattitaitoiset seremoniamestarimme pitävät huolen, että tiedät kuinka toimia juhlan kussakin vaiheessa.


Yleisiä käytössääntöjä

Kuva: Klavdia Parkkonen
  • Jokaisella juhlavieraalla on juhlassa oma hänelle nimetty istumapaikka, jonka löytää juhlasalin ulkopuolella olevasta pöytäkartasta. Paikkaa ei ole soveliasta vaihtaa kesken juhlan.
  • Muista esittäytyä pöytäseurueellesi, mikäli et tunne heitä entuudestaan!
  • Vältäthän puheiden ja muun virallisen ohjelman aikana jutustelua, kopistelua, syömistä, juomista ja yleisesti muuta esiintyjän häiriköimistä.
  • Illallisen aikana on kaksi taukoa, joiden aikana voit käydä puuteroimassa nenääsi sekä jutustella muissa pöydissä istuvien juhlavieraiden kanssa. Juhlan aikana pöydästä poistuminen esimerkiksi baaritiskille kannattaa tehdä oman harkinnan mukaan niin, ettei se häiritse muuta juhlakansaa.
  • Muista arvokas käyttäytyminen, ja vältä vieraisiin pöytiin huutelua ja muuta levotonta käytöstä. Huomioithan, että juhlissa noudatetaan Tombolon turvallisen tilan periaatteita.

Pukukoodi

Kuva: Klavdia Parkkonen

Tombolon illallisjuhlien pukukoodina on juhla- tai tumma puku. Miehen pukeutumisetiketissä tällä tarkoitetaan tumman sävyistä juhlapukua, naisella taas täyspitkää iltapukua. Myös juhlava housupuku naisella istuu erinomaisesti juhlien pukukoodiin. Tyypillisesti edellä mainittuun etikettiin liittyy myös ohjeistuksia esimerkiksi laukun hihnasta, kampauksesta ja kengistä, mutta Tombolon vuosijuhlilla kyseisistä ohjeistuksista voi lipsua.

Vuosijuhlien pukukoodissa mainitaan myös akateemiset kunnia- ja ansiomerkit. Akateemiset kunnia- ja ansiomerkit ovat esimerkiksi ainejärjestöjen ja ylioppilaskunnan myöntämiä kunnianosoituksia ansioituneille ainejärjestötoimijoille. Akateemisiin kunniamerkkeihin luetaan kuuluvaksi myös ainejärjestönauhat. Tombolo lanseerasi keväällä 2020 viisivuotisen taipaleensa kunniaksi ikioman ainejärjestönauhan – voit ostaa omasi esimerkiksi viikottaisilta kahvivuoroilta!


Vujukonkareiden vinkit

Kuva: Klavdia Parkkonen
  • Tule ajoissa paikalle! Jos juhla on ilmoitettu alkavaksi kello 18, on syytä ilmestyä paikalle jo 17.30 tienoilla, sillä juhliin osallistuu rutkasti väkeä ja omaa vuoroaan narikkaan tai nenän puuterointiin voi joutua hetken odottelemaan.
  • Juhliin voi hyvin osallistua myös ilman avecia! Avec voi tarkoittaa sekä seuralaista että kahvin kanssa tarjottavaa alkoholijuomaa. Ethän sekoita näitä keskenään!
  • Jätä omat juomat kotiin. Vuosijuhlien arvokkaaseen luonteeseen ei sovi omasta piilopullosta juominen tai liiallinen humaltuminen.
  • Puheiden jälkeen on tapana skoolata, joten muista jättää lasiin aina hiukan juomaa jäljelle mahdollisen puheen varalle.
  • Ethän tule paikalle sudennälkäisenä, sillä ruoan valmistus ja tarjoilu kestää oman aikansa.

Kuva: Klavdia Parkkonen

Kuvaajana vuoden 2021 vuosijuhlilla toimi valtavan taitava Klavdia Parkkonen. Lisäsimme hänen ottamansa kuvat Tombolon kuvagalleriaan, josta ne on helposti löydettävissä. Käy siis ihmeessä muistelemassa tuota ihanaa lokakuista iltaa – taikka tutustumassa aiempaan illallisjuhlaamme jos olet osallistumassa ensimmäistä kertaa!