Tuutorit

Tuutori on tehtäväänsä valittu vertaisopiskelija, joka neuvoo ja ohjeistaa uusia opiskelijoita yliopisto-opintojen alussa. Tuutorit koulutetaan yliopiston puolesta kevään ja kesän aikana. Tuutoroinnista on mahdollista saada opintopisteitä, yhteensä neljä opintopistettä (vertaistuutorikoulutus 2 op ja vertaistuutorina toimiminen 2 op). Tuutorihaut alkavat tyypillisesti tammikuussa.

Tuutorit ovat vahvasti läsnä fuksien arjessa etenkin ensimmäisten viikkojen eli tutummin fuksiviikkojen aikana. Tuutorit opastavat fukseja kampuksella ja järjestävät hallituksen kanssa myös ns. asiatuutoroinnin lisäksi mukavaa vapaaehtoista iltaohjelmaa. Varsinaisten vertaistuutorien lisäksi kampuksella toimii myös seniorituutoreita, maisterituutoreita sekä kansainvälisten opiskelijoiden tuutoreita eli kv-tuutoreita.

Lukuvuonna 2022–2023 Tombololla on kuusi tuutoria: Kaisla Karila, Wiia Koskela, Sofi Lehtonen, Lotta Aho, Noora Lukkarinen ja Elina Talikka. Tuutorit tavoittaa mm. osoitteesta tuutorit.tombolo@gmail.com.

Tuutoriesittelyt 2022

Kaisla Karila

Mä oon Kaisla ja opiskelen kolmatta vuotta yhteiskuntamaantiedettä. Sivuaineena mulla on kauppatieteiden puolelta johtamista ja markkinointia. Tänne Joensuuhun mä muutin Espoosta 2020 syksyllä. 

Vapaa-aika menee mulla pitkälti kuntosalilla treenatessa tai kavereiden kanssa aikaa viettäessä. Mun arjessa on mukana myös liiallisella energialla ladattu oranssi kissa. Lisäksi pyörin aktiivisesti erilaisissa opiskelijatapahtumissa, joten toivottavasti tullaan törmäilemään siellä!

Joensuuhun muutto jännitti mua aluksi tosi paljon, kun en tiennyt kaupungista ketään tai mitään. Tänne lähtemistä en oo katunut kuitenkaan kertaakaan vaan päin vastoin! Oon tykännyt super paljon ja parasta onkin ollut kaikki uudet ja ihanat ihmiset sekä tiivis ainejärjestö. 

Jos mielessä on mitään kysyttävää tai pohdittavaa, niin mulle voi laitella viestiä sähköpostiin kkarila@uef.fi tai Instagramissa @kaislaamaria. Ihanaa kesää ja nähdään syksyllä! ❤

Wiia Koskela

Miun nimi on Wiia. Joensuuhun oon eksynyt Lohjalta, vaikka lohjalaisuuttani en tunnustakkaan (ainakin Etelä-Suomalaisille ymmärrettävistä syistä). Opiskelen nyt toistavuotta pääaineenani yhteiskuntamaantiede. Sivuaineiden osalta tasapainottelen yhteiskuntatieteiden, sukupuolentutkimuksen ja geoinformatiikan välillä. 

Joensuuhun muuttaminen on ollut ihan miun lemppari juttujani. Tälleen keskeltä metsää kaupunkiin muuttaneena on ihanaa, kuinka helppo ja kompakti kaupunki Joensuu on.Joensuuhun kotiutumisessa suuri vaikutus on ollut meidän upealla ainejärjestöllämmeTombololla ja muutenkin meidän yliopiston opiskelijayhteisöllä. Kannustan siis rohkeasti lähtemään mukaan ainejärjestön tapahtumiin ja vaikka itsekseenkin seikkailemaan uudessa kotikaupungissa. 

Luentojen välillä miut löytää yliopiston kuntosalilta, tai vastapainona makoilemasta HiMa:n(historian- ja maantieteenlaitoksen) sohvilta. Vapaa-ajalla tykkään lenkkeillä joen varressa, soitella haitaria omaksi ilokseni taikka pelailla lautapelejä kavereiden kanssa. Joensuusta löytyy tosi hyvin erilaisia harrastusmahdollisuuksia, joten kannattaa miettiä haluaisiko aloittaa jonkin aivan uuden harrastuksen tai päästä jatkamaan vanhan parissa. Teillä on uudessa kotikaupungissanne kaikki mahdollisuudet avoinna!

Minuun voi ottaa matalalla kynnyksellä yhteyttä sähköpostitse wiiakos@uef.fi tai Instagramissa @wiiaverona. Viettäkää ihana kesä ja pian nähdään!

Sofi Lehtonen

Mun nimi on Sofi ja oon toisen vuoden yhteiskuntamaantieteen opiskelija. Sivuaineina mulla tällä hetkellä on geoinformatiikka ja monitieteiset ympäristöopinnot. Joensuuhun oon viime syksynä muuttanut Ylöjärveltä. 

Vapaa-ajalla mä harrastan muun muassa joogaa, pilatesta ja maalaamista sekä tykkään lenkkeillä. Kavereiden kanssa tulee myös paljon hengattua ja pyörittyä kaikissa kivoissa opiskelijatapahtumissa, niin Tombolon järjestämissä kuin muidenkin ainejärjestöjen. Haluisinkin rohkaista teitä lähtemään avoimin mielin mukaan kaikkiin tapahtumiin! Joensuussa parasta on tietenkin ollut opintojen aloittaminen sekä uusien kavereiden saaminen. 

Jos herää mitä vaan kysyttävää tai tekee mieli tulla moikkaamaan, niin muhun voi olla yhteyksissä sähköpostilla sofileh@uef.fi tai Instagramissa @sofilehtonen. Viettäkää kiva ja rentouttava kesä, syksyllä nähään! 😊

Lotta Aho

Mun nimi on Lotta. Muutin Joensuuhun vuosi sitten Turusta. Oon toisen vuoden maantieteen opiskelija. Pääaineena mulla on yhteiskuntamaantiede ja sivuaineina ovat geoinformatiikka ja yhteiskuntapolitiikka.

Itä-Suomen yliopisto ei ollut mulla ensimmäinen vaihtoehto yhteishaussa, mutta oon ollut tosi tyytyväinen, että otin paikan vastaan. Joensuussa parasta on uudet kaverit ja opiskelijatapahtumat.

Vapaa-ajalla tykkään hengailla kavereiden kanssa, treenata ja lukea. Fuksivuonnani osallistuin moniin opiskelijatapahtumiin. Oma ainejärjestömme Tombolo järjestää aktiivistesti erilaisia tapahtumia ja lisäksi on poikkitieteellisiä tapahtumia, joissa pääsee tutustumaan muiden alojen opiskelijoihin.

Mulle voi tulla laittamaan viestiä tai kysymyksiä sähköpostiin lottaaho@uef.fi tai Instagramiin @lodududu. Hauskaa kesän jatkoa ja nähdään syksyllä!

Noora Lukkarinen

Mun nimi on Noora ja oon toisen vuoden maantieteen ja ympäristöpolitiikan opiskelija, alunperin Espoosta kotoisin. Maantiede on jo alakoulusta lähtien ollut yksi mun suosikkiaineista, joten jatko-opintoja miettiessä se tuntui siltä omalta jutulta ja täällä sitä nyt ollaan! Olen myös pienestä pitäen haaveillut työstä opettajana, joten suuntaudun pääaineenani maantieteen ja biologian aineenopettajaksi. Sivuaineina luen biologian ja pedagogisten opintojen lisäksi terveystietoa. 

Muutto Joensuuhun jännitti alussa paljon, mutta tänne on kotiutunut nopeasti ja kaupunki tuli äkkiä tutuksi. Vapaa-ajalla tykkään lukea, leipoa ja ulkoilla koiran kanssa. Harrastan myös ratsastusta, joka on ollut oma ykkösharrastus jo viimeiset 11 vuotta.  

Parasta opinnoissa on mun mielestä ollut uusiin ihmisiin tutustuminen sekä kaikki erilaiset tapahtumat. Mua varmasti tuleekin näkemään tombolon tapahtumissa ja odotan innolla etenkin fuksiviikkoja, joille me tuutorit ollaan suunniteltu paljon kivoja tapahtumia teille fukseille.  

Jos tulee mieleen jotain kysyttävää niin ottakaa vaan reippaasti yhteyttä ja vastaan mielelläni kysymyksiin. Mut tavoittaa sähköpostilla nooraluk@uef.fi tai instagramissa @nooramariaws. Pitäkää hauska kesä ja syksyllä sitten nähdään! 

Elina Talikka

Mun nimi on Elina ja muutin Joensuuhun viime vuonna Riihimäeltä. Opiskelen toista vuotta yhteiskuntamaantiedettä. Sivuaineiksi oon valinnut kestävän tulevaisuuden opinnot ja yhteiskuntapolitiikan. Oon ollut tyytyväinen sekä Joensuuhun että omiin opintoihin. 

Joensuu on osoittautunut kivaksi opiskelijaystävälliseksi kaupungiksi. Kaikki tarvittava sijaitsee lähellä keskustaa ja täällä järjestetään paljon erilaisia opiskelijatapahtumia. Myös liikuntamahdollisuudet ovat hyvät. 

Vapaa-ajalla vietän aikaa kavereiden kanssa ja osallistun opiskelijatapahtumiin. Lisäksi tykkään käydä opiskelijoille suunnatuilla SYKETTÄ-ryhmäliikuntatunneilla. Talvisin hiihdän ja käyn avannossa. 

Ota muhun yhteyttä matalalla kynnyksellä joko sähköpostitse etalikka@uef.fi tai Instagramin kautta @elinatalikka. Odotan innolla tulevaa syksyä ja fuksijuttuja! Nähdään silloin ja sitä ennen nautitaan kesästä!