Vuosijuhlat

Vuosijuhlat ovat Tombolon vuosittainen tapahtuma, jossa juhlitaan rakkaan ainejärjestömme vanhenemista. Vuosijuhlien eli vujujen järjestämisestä ovat vastuussa kolmannen vuosikurssin opiskelijat. Joka viides vuosi järjestetään muodollisempi illallisjuhla, muuten juhlistamme välivuosia rennommin coctailtilaisuuden merkeissä.

Kuva: Klavdia Parkkonen

Vuosijuhlat ovat arvokas akateeminen tilaisuus, joissa tulee pukeutua ja käyttäytyä sen mukaisesti. Pukukoodia ja käyttäytymissääntöjä ei kuitenkaan tarvitse jännittää, sillä arvokkaasta luonteestaan huolimatta juhlat ovat järjestäjiensä tapaan hyvin rennot. Tarkoitus on, että stressaamisen sijaan vieraat pystyvät nauttimaan herkullisesta illallisesta ja mukavasta yhdessäolosta juhlavin mielin.

Kuva: Klavdia Parkkonen

Koronapandempian vuoksi jouduimme perumaan Tombolon viidennet vuosijuhlat keväällä 2020. Vietimme Tombolon kuudensia vuosijuhlia Joensuun Teatteriravintolan lasiterassilla lokakuussa 2021. Nämä juhlat korvasivat peruuntuneen illallisjuhlan, ja vuosijuhlat pyritään palauttamaan tulevaisuudessa takaisin kevätlukukaudelle. Keväällä 2022 vuosijuhlat järjestää poikkeuksellisesti kaikista vuosikursseista koostuva juhlatiimi – vetovastuu korjaantuu tämän jälkeen kolmannelle vuosikurssille. Seuraava hienostuneempi illallisjuhla järjestetään Tombolon täyttäessä 10 vuotta keväällä 2025.


Yleistä vuosijuhlista

Vuosijuhlat eli vujut ovat arvokas akateeminen tilaisuus ja ainejärjestömme vuoden kohokohta. Juhlan arvokkuutta on syytä kunnioittaa juhlavalla pukeutumisella sekä asiallisella käytöksellä.

Kuva: Klavdia Parkkonen

Iltajuhla alkaa klo 18 alkumaljan nostolla sekä kutsuvieraiden tervehdyksillä. Juhlien kutsuvieraita ovat yhteistyöjärjestöjemme edustajat sekä Historia- ja maantieteiden laitoksen henkilökunta. Tästä juhla jatkuu kolmen ruokalajin illallisella. Alku- ja jälkiruoan nauttimisen voi aloittaa, kun ruoat on tarjoiltu koko pöytäseurueelle. Pääruoan nauttimisen voi aloittaa heti, kun lähimmät vierustoverit ovat myös saaneet ruokansa. Ruokailun lomassa kuullaan toinen toistaan tyylikkäämpiä puheita, yhteislaulua sekä upeita musiikkiesityksiä, joiden aikana on syytä hiljentyä seuraamaan ohjelmaa. Jälkiruoan ja kahvin jälkeen ilta jatkuu jatkojen merkeissä. Ammattitaitoiset seremoniamestarimme pitävät huolen, että tiedät kuinka toimia juhlan kussakin vaiheessa.


Illallisjuhlalle, cocktailtilaisuudelle ja sillikselle on nyt luotu omat sivut Tombolon nettisivuille. Voit käydä lukemassa näistä juhlatyypeistä alla olevien painikkeiden avulla.