Vuosijuhlat

Vuosijuhlat ovat Tombolon vuosittainen tapahtuma, jossa juhlitaan rakkaan ainejärjestömme vanhenemista. Vuosijuhlien eli vujujen järjestämisestä ovat vastuussa kolmannen vuosikurssin opiskelijat. Vuonna 2021 Tombolon täyttäessä kuusi vuotta, on aika vaihtaa cocktailmekot iltapukuihin ja siirtää juhlat Kerubin kellarista Joensuun Teatteriravintolan upealle lasiterassille!

Vuosijuhlat ovat arvokas akateeminen tilaisuus, joissa tulee pukeutua ja käyttäytyä sen mukaisesti. Pukukoodia ja käyttäytymissääntöjä ei kuitenkaan tarvitse jännittää, sillä arvokkaasta luonteestaan huolimatta juhlat ovat järjestäjiensä tapaan hyvin rennot. Tarkoitus on, että stressaamisen sijaan vieraat pystyvät nauttimaan herkullisesta illallisesta ja mukavasta yhdessäolosta juhlavin mielin.

Tombolon 6. vuosijuhlien ollessa monien ensimmäinen akateeminen iltajuhla, olemme koonneet alle tärkeimpiä poimintoja juhlaetiketistä sekä kokeneiden vujuvieraiden vinkkejä onnistuneeseen juhlaan.

Vuosijuhlat Q&A – kysymyksiä ja vastauksia vuosijuhlista

Vuosijuhlat

Vuosijuhlat eli vujut ovat arvokas akateeminen tilaisuus ja ainejärjestömme vuoden kohokohta. Juhlan arvokkuutta on syytä kunnioittaa juhlavalla pukeutumisella sekä asiallisella käytöksellä. Tombolon 6. vuosijuhlat ovat kaksipäiväinen spektaakkeli, joka alkaa lauantaina 9.10. järjestettävällä iltajuhlalla Joensuun Teatteriravintolassa, ja jatkuu sunnuntaina 10.10. salaisessa lokaatiossa järjestettävällä silliaamiaisella eli silliksellä.

Iltajuhla alkaa klo 18 alkumaljan nostolla sekä kutsuvieraiden tervehdyksillä. Juhlien kutsuvieraita ovat yhteistyöjärjestöjemme edustajat sekä Historia- ja maantieteiden laitoksen henkilökunta. Tästä juhla jatkuu kolmen ruokalajin illallisella. Alku- ja jälkiruoan nauttimisen voi aloittaa, kun ruoat on tarjoiltu koko pöytäseurueelle. Pääruoan nauttimisen voi aloittaa heti, kun lähimmät vierustoverit ovat myös saaneet ruokansa. Ruokailun lomassa kuullaan toinen toistaan tyylikkäämpiä puheita, yhteislaulua sekä upeita musiikkiesityksiä, joiden aikana on syytä hiljentyä seuraamaan ohjelmaa. Jälkiruoan ja kahvin jälkeen ilta jatkuu jatkojen merkeissä. Ammattitaitoiset seremoniamestarimme pitävät huolen, että tiedät kuinka toimia juhlan kussakin vaiheessa.

Yleisiä käytössääntöjä

  • Jokaisella juhlavieraalla on juhlassa oma hänelle nimetty istumapaikka, jonka löytää juhlasalin ulkopuolella olevasta pöytäkartasta. Paikkaa ei ole soveliasta vaihtaa kesken juhlan.
  • Muista esittäytyä pöytäseurueellesi, mikäli et tunne heitä entuudestaan!
  • Vältäthän puheiden ja muun virallisen ohjelman aikana jutustelua, kopistelua, syömistä, juomista ja yleisesti muuta esiintyjän häiriköimistä.
  • Illallisen aikana on kaksi taukoa, joiden aikana voit käydä puuteroimassa nenääsi sekä jutustella muissa pöydissä istuvien juhlavieraiden kanssa. Juhlan aikana pöydästä poistuminen esimerkiksi baaritiskille kannattaa tehdä oman harkinnan mukaan niin, ettei se häiritse muuta juhlakansaa.
  • Muista arvokas käyttäytyminen, ja vältä vieraisiin pöytiin huutelua ja muuta levotonta käytöstä. Huomioithan, että juhlissa noudatetaan Tombolon turvallisen tilan periaatteita.

Pukukoodi

Tombolon 6. vuosijuhlien pukukoodina on juhla- tai tumma puku. Miehen pukeutumisetiketissä tällä tarkoitetaan tumman sävyistä juhlapukua, naisella taas täyspitkää iltapukua. Myös juhlava housupuku naisella istuu erinomaisesti juhlien pukukoodiin. Tyypillisesti edellä mainittuun etikettiin liittyy myös ohjeistuksia esimerkiksi laukun hihnasta, kampauksesta ja kengistä, mutta Tombolon vuosijuhlilla kyseisistä ohjeistuksista voi lipsua.

Vuosijuhlien pukukoodissa mainitaan myös akateemiset kunnia- ja ansiomerkit. Akateemiset kunnia- ja ansiomerkit ovat esimerkiksi ainejärjestöjen ja ylioppilaskunnan myöntämiä kunnianosoituksia ansioituneille ainejärjestötoimijoille. Akateemisiin kunniamerkkeihin luetaan kuuluvaksi myös ainejärjestönauhat. Tombolo lanseerasi keväällä 2020 viisivuotisen taipaleensa kunniaksi ikioman ainejärjestönauhan, jonka kantamiseen jokaisella Tombolon jäsenellä on mahdollisuus 6. vuosijuhlissa!

Sillis

Sillis eli silliaamiainen on iltajuhlaa seuraavana aamuna järjestettävä vapaamuotoinen tapahtuma, jossa iltapuvun voi vaihtaa haalareihin ja nutturaa jo hiukan löysätä. Sunnuntaina 10.10. järjestettävä sillis on vujukuukauden viimeinen tapahtuma, jossa nautitaan virvokkeita ja sillisisäntiemme loihtimia herkkuja rennon yhdessäolon siivittämänä. Monituntisen tapahtuman aikana pääset nauttimaan mahtavasta ohjelmasta, juomaan firman piikkiin ja tutustumaan uusiin tyyppeihin! Näitä bileitä ei siis kannata missata!

Vujukonkareiden vinkit

  • Tule ajoissa paikalle! Jos juhla on ilmoitettu alkavaksi kello 18, on syytä ilmestyä paikalle jo 17.30 tienoilla, sillä juhliin osallistuu rutkasti väkeä ja omaa vuoroaan narikkaan tai nenän puuterointiin voi joutua hetken odottelemaan.
  • Juhliin voi hyvin osallistua myös ilman avecia! Avec voi tarkoittaa sekä seuralaista että kahvin kanssa tarjottavaa alkoholijuomaa. Ethän sekoita näitä keskenään!
  • Jätä omat juomat kotiin. Vuosijuhlien arvokkaaseen luonteeseen ei sovi omasta piilopullosta juominen tai liiallinen humaltuminen.
  • Puheiden jälkeen on tapana skoolata, joten muista jättää lasiin aina hiukan juomaa jäljelle mahdollisen puheen varalle.
  • Ethän tule paikalle sudennälkäisenä, sillä ruoan valmistus ja tarjoilu kestää oman aikansa.

Lisätietoja Tombolon 6. vuosijuhlista sekä linkki ilmoittautumislomakkeeseen löytyy juhlien Facebook -tapahtumasta.