Ainejärjestönauha

Tombolo ry:n ainejärjestönauha julkaistiin vuonna 2020. Nauha on väritykseltään Tombolon haalareiden vihreä, valkoinen sekä musta. Jokaisella Tombolo ry:n varsinaisella jäsenellä on oikeus lunastaa nauha itselleen ja kantaa sitä akateemisissa juhlatilaisuuksissa ja yhdistystä edustettaessa. Nauhan käyttöoikeus on ikuinen, eli se jatkuu myös valmistumisen jälkeen. Nauhaa käytettäessä tulee muun pukeutumisen olla tilaisuuden ja nauhan arvolle sopivaa. Nauhan kantajan on noudatettava hyviä akateemisia tapoja ja edustettava käytöksellään arvokkaasti Tombolo ry:tä.

Perinteisesti mekkoa käytettäessä nauhaa kannetaan ruusukkeeksi taiteltuna vasemmalla puolella rintaa siten, että nauha ei kosketa paljasta ihoa. Ruusuke taitellaan alla olevan ohjeen mukaan niin, että siinä on kaksi taittokerrosta. Puvun kanssa nauhaa kannetaan siten, että se kulkee oikealta olkapäältä rinnan yli vasemmalle lantiolle. Juhlapukua (frakki) käytettäessä nauhaa kannetaan liivin alla ja tummaa pukua käytettäessä liivin ja solmion päällä.

Tombolo ry:n hallitus antaa mielellään lisätietoja ja ohjeita nauhan käytöstä. Ainejärjestönauhaa voi ostaa Tombolon kahvivuoroilta maanantaisin klo 13.45-14.15 hintaan 3€/4€.

Ohje ainejärjestönauhan taitteluun

  1. Nauhan taittelu aloitetaan tekemällä noin 3 cm taitos vasemmalle.
  2. Tämän jälkeen tehdään samansuuruinen taitos oikealle. Näin muodostuu ruusukkeen ylin osa.
  3. Seuraavaksi taitellaan ruusukkeen alin osa, jonka tulisi olla molemmista päistä noin 1,5 cm leveämpi kuin ylemmän taitoksen.
  4. Seuraavaksi siirrytään ruusukkeen keskikohdan taitteluun. Käännä ruusuke ympäri alin taitos itseäsi kohti, ja taita nauha alemman taitoksen keskikohdasta viistosti ylöspäin.
  5. Pyöräytä nauha ruusukkeen ympäri kerran tai kaksi.
  6. Viimeisenä käännä nauha takaisin ruusukkeen takapuolelle, leikkaa pois ylimääräinen nauha ja kiinnitä lopuksi nauhan pää ompelemalla.