Vappu

Vappu on perinteisesti opiskelijoiden lukuvuoden huipentuma. Tombolo järjestää monipuolisesti erilaisia tapahtumia vappua edeltävinä viikkoina, joista kerromme seuraavaksi.

vappusitsit

Perinteiden mukaisesti vappu starttaa usein vappusitseillä. Sitsit järjestetään usein yhteistyössä jonkin toisen ainejärjestön kanssa.

Etäsitseilyä Varnitsan kanssa vuoden 2021 vapulta

kotiloikka

Kotiloikka on Tombolon perinteinen vapun kämppäappro. Tapahtumassa kierretään Tombololaisten asuntoja ja usein kohteissa odottaa jotain hauskaa ohjelmaa.

salakapakka

Salakapakka on Tombolon pääpäivä. Tapahtuman ideana on ratkaista arvoituksia ja vihjeitä, jotka ohjaavat seikkailijoita kohti salassa pidettyä kohdetta.

vappusoudut

Joensuun vappusoudut ovat Joensuun Metsäylioppilaiden järjestämä tapahtuma, johon myös Tombolon on ollut aiemmin mahdollista koota sekajoukkue. Seuraamme soutujen tämänvuotista kohtaloa tarkasti ja laitamme ilmoittautumisen soutujoukkueeseen, mikäli kisa onnistuu järjestää.

Vappusoutujen joukkue vuosimallia 2019. Tombolo’s Black Pearl souti kisan 7. sijalle.

vappukulkue

Vappukulkue on yksi näkyvimmistä yliopiston opiskelijoita yhdistävistä tapahtumista. Tapahtuman järjestää ISYY. Lähtöpaikka on Carelialla, jossa Täky lakittaa alkukivet ennen lähtöä. Ainejärjestöt kulkevat kulkueessa järjestöjen perustamisjärjestössä, jota johtaa Joensuun kampuksella Täky. Tombolo kulkee jonon loppupäässä Judican takana ja kulkueen matka päättyy Ilosaareen.

Vappukulkue 2018

Vappupiknik

Tombolo pakkaa vappupäivänä mukaansa vappuherkkuja, piknikviltin sekä tietenkin Pingun ja suuntaa katseensa kohti vappupiknikkiä. Vappupiknikille on usein keräännytty Ilosaaren laguunille taikka Kanavasaareen, mutta viime vappuna kävimme pyöräretkellä Pyhäselän rannalla Aavarannassa. Keli oli kuin morsian ja seuruetta odotti kohteessa virkistävän hyinen raesade. Toivottavasti tänä vuonna keli suosii retkeilijöitä.

Pyöräseurue matkalla kohti Aavarantaa

Muita vapputapahtumia

välipäivät

Välipäivinä on ollut tapana järjestää ohjelmaa rennommissa merkeissä. Aiempina vuosina on esimerkiksi järjestetty saunailtoja sekä Superhypercrazy BBQ -grillaustapahtumia Kalmonkatiskalla yhteistyössä toisten ainejärjestöjen kanssa.

ISYY

ISYY eli Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta järjestää usein vappuina erilaista ohjelmaa. Viime vuosien aikana ohjelmaa ollaan jouduttu järjestämään etänä koronapandemian myötä. Vuonna 2020 saimme nauttia vappuviikon ajan Wappuradiosta ja 2021 ohjelmaan lisättiin myös videolähetystä. Kannattaakin seurata ISYY:n kanavia somessa tämän vuoden ohjelman suhteen: