Tombolo ry:n 6. vuosijuhlat

Tombolon 6. vuosijuhlat järjestettiin 9.10.2021 Joensuun Teatteriravintolassa. Vuosijuhlatunnelmiin pääset palaamaan Tombolon kuvagallerian kautta. Illan kuvasi taitava Klavdia Parkkonen.

Puheenjohtajan puhe

Arvoisat Tombolon jäsenet, kutsuvieraat sekä seuralaiset.

Tervetuloa vielä minunkin puolestani juhlistamaan Tombolon nuorta taivalta, toivottavasti teidän iltanne on alkanut mukavissa merkeissä.

Tombolo täytti tosiaan tänä vuonna kuusi vuotta. Meinaa siis sitä, että ollaan jo ohitettu pahin uhmaikä. Kuusi vuotta tuntuu kuitenkin alkuun lyhyeltä ajalta, kun sitä miettii. Kuudessa vuodessa kuitenkin ainejärjestöllemme on muotoutunut jo omanlaisensa identiteetti ja hiljalleen muodostuneita perinteet. Vaikka Tombolo onkin vasta nuori sellaisenaan, on sen juuret kuitenkin syvällä Loikan ja Corioliksen historiassa. Nämä ainejärjestöt loivat vankan perustan, jonka pohjalla nyt pääsemme toimimaan ainejärjestönä. Pientä tutkiskelua tehdessäni selvitinkin, että Coriolis olisi juhlistanut tänä vuonna 35. juhlavuottaan. Loikka taas olisi täyttänyt 14 vuotta. Kiitettävä historia siis heilläkin yhteensä takanaan.

Haluan Tombolon lisäksi onnitella ja kiittää kaikkia sen jäseniä vielä erikseen: ainejärjestö kun ei ole mitään ilman sen jäseniä. Kiitos että olette jaksaneet skarpata rankkojen aikojen läpi ja olette osoittaneet lujaa ainejärjestöhenkeä siitä huolimatta.  Suuri kiitos kuuluu myös yliopiston henkilökunnalle kaikesta joustavuudesta ja upeasta sopeutumisesta muutosten alla.

On ihana nähdä myös uusia tuoreita opiskelijoitamme täällä tänään. Nämä vuodet yliopistossa tulevat olemaan erityisiä, joten neuvonkin nauttimaan niistä täysillä ja tutustumaan ja osallistumaan kaikkeen uuteen mitä eteen tarjoutuu. Yliopisto on tilaisuus tutustua mielettömiin uusiin omanhenkisiin ihmisiin, ja tutustua myös loppupeleissä itseensä.

Myös tänä vuonna meidän täysin tuoreista hallituslaisista koostuva kokoonpanomme on päässyt laittamaan itsensä testiin ihan täysillä. Tämän vuoden aikana on päästy kokeilemaan muun muassa etätapahtumia ihan huolella, ja koettu niiden haasteet ja onnistumiset. Ollaan myös menty jaksamisen rajoissa itse kukin, mutta sen vastapainona koettu kiitollisuutta ja ylpeyttä omasta työpanoksesta. Vuosi on vaatinut meiltä kaikilta paljon voimia, mutta pikkuhiljaa on myös toivoa ja uskallusta nähdä jo se kuuluisa valo siellä tunnelin päässä.

Ajauduin myös pohtimaan, että mitä seuraavat vuodet tuo tullessaan Tombololle? Toivoisin ainakin että Rutkasti uusia aluevaltauksia ja uusia perinteitä. Varmasti myös paljon ikimuistoista yhdessä tekemistä ja kokemista, sekä tukea, jota tarvitsemme koko opintojen aika toisiltamme. Kuten monet minun edeltäjäni tapaavat puheissaan muistuttaa, Tombolo on yhteisö.

Pidemmittä puheitta, nautitaan illasta ja toistemme seurasta, ja muistellaan ihanan ainejärjestömme nuorta taivalta ja pidetään katse tulevassa.

Kiitos!

-Krista Leppänen, Tombolon puheenjohtaja 2021